tiistai 17. marraskuuta 2015

Arkkitehtihommia

Tänään piirtelin suunnitelmaani pohjapiirroksen uudesta matkustajaterminaalista, pyrkien huomioimaan sekä käytettävyyden että turvallisuuden asettamat vaatimukset. Koitin saada aikaiseksi pohjan, jossa ihmisten liikkuminen olisi mahdollisimman suoraviivaista ja terminaalin toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvin eri MARSEC tasoissa. Huomioin piirtelyssäni aiemman uhka-arvioni todennäköisimmät uhat ja pyrin varmistamaan riittävät turvaetäisyydet ja rakennusmateriaalivaatimukset mahdollisia VBIED iskuja vastaan, samoin kuin ovien sijoittelun niin että ne olisivat suojassa asevaikutukselta vaikeimmin hallittavasta suunnasta.
Määrittelin eri MARSEC tasoissa noudatettavat kulunvalvontatoimet, tavaroiden ja laivoille menevien kuljetusten tarkastamisen, ihmisten liikkumisen, henkilöstötarpeen ja tehtävien jaon samoin kuin toiminta-, viestintä- ja johtamismallit turvauhka tilanteissa.
Samalla pyrin huolehtimaan että kuvitteellinen terminaalini tarjoaisi riittävät oheispalvelut, kuten WC:t liikuntarajoitteisille ja mahdollisimman toimivan kehämallisen järjestelyn suojaamaan eri viranomaisten toimistoja yläkerrassa. -niin ja tietysti paloturvallisuustekijät huomioiden.
Huomenna projekti jatkuu evakuointisuunnitelmalla ja erinäköisillä loppusiloitteluilla, kuten suunnitelman toteutumisen ja toimenpiteiden toimivuuden seuranta ja arviointisuunnitelmalla ja viranomaisyhteistyön toteuttamissuunnitelmalla MARSEC taso kolmosessa.

1 kommentti:

  1. Moi Tommi

    Aika laajaa projektia olet tekemässä. Kuulostaa kuitenkin etenevän :)

    Mukavaa päivää!

    -Ilona

    VastaaPoista