sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Pulassa

Viikonloppu meni vauhdikkaasti.Perjantaina menimme huinekaverini kanssa syömään läheiseen kiinalaiseen ravintolaan, minkä jälkeen kävimme hankkimassa kulttuurielämyksiä slovenialaisen punk bändin keikalla.
Lauantaiaamusta hyppäsin bussiin ja hurautin Kroatian puolelle Pulaan. Sää ei tällä kertaa suosinut vaan koko lauantain sain nauttiarankkasateesta ja myrskytuulesta, joka hajotti paikkoja kapungilla, pudotellen oksia puista ja rappauksia seinistä. Koska sää ei suosinut nähtävyyksiin tutustumista, rajoitin ihmettelyni paikalliseen ylpeyteen, roomalaisajalta peräisin olevaan areenaan ja keskityin nauttimaan ruokakulttuurista. Menin varaamani huoneiston omistajan suosittelemaan ravintolaan ja pyysin tarjoilijaa loihtimaan kolmen ruokalajin kokonaisuuden parasta mitä heillä oli tarjota, sillä seurauksella että kokki itse toi ruoat tarjolle ja selitti mitä ne olivat ja mikä niistä teki paikallista...
Ja kieltämättä parhaita syömiäni aterioita koskaan.
Sunnuntaina sääkin hieman armahti, joten tutustuin kaupungin nähtävyyksiin ennen bussiin hyppäämistä. Bussimatkan alku sai melko dramaattisen viivästyksen, kun eräs tyttö sai varsin näyttävän epilepsiakohtauksen bussissa, mutta tilanne selvitettiin ja matkaan päästiin, tosin ilman häntä, koska ambulanssihenkilökunta oli sitä mieltä että hänen oli syytä lähteä heidän kyydillään.

1 kommentti: