maanantai 12. lokakuuta 2015

Ensimmäinen opiskelupäivä

Päivä alkoi ohjelman mukaan kello 11:00 ZNI:n toimistolla, joten aamupäivän käytin Slovenia- ja Maribor-aiheisia Toutube videoita katsellen. 10:30 hyppäsin ohjeiden mukaan bussiin, jossa ohjaajani Anja bongasi minut. Minun ei siis tarvinut kantaa huolta suunnistuksesta ja oikealal pysäkillä pois jäännistä. Limbuska 47 pysäkillä oli vastassa myös kieliopinnoistani vastaava Pija, joten siirryimme pysäkiltä toimistolle kolmestaan.

ZNI:n toimistolla Anja esitteli minulle ZNI:n toimintaa sekä Sloveniaa yleensä sekä allekirjoitutti sitoumuksen organisaation sääntöihin. Tämän jälkeen Pija otti ohjat ja aloitti kieliopintoni sekä englannin että slovenian osalta. Sainkin huomata ääntämyksessäni olevan vähintään riittävästi työmaata slovenian suhisevien ässien ja zetojen kohdilleen saamiseksi. Lisäksi sain ohjeen hidastaa puhenopeuttani ja tarkkailla ääntämistäni englanniksi esiintyessäni.

Kieliopintojen jälkeen palasin Anjan kanssa keskustaan, jossa kävimme rekisteröimässä minut poliisilaitokselle ja hankkimassa slovenialaisen puhelinliittymän. Lisäksi pyörimme kaupungilla ja kaupungin puistossa jutellen muun muassa kaupungin maamerkeistä, alueen viineistä sekä Suomen ja Slovenian historioista. Kierros päättyi Anjan kehuman Bosnialaisen ravintolan, Bascarsijan edustalle, josta Anja jatkoi matkaansa ja minä kyseiseen ravintolaan syömään. Ruoka oli hyvää ja sitä oli vähintäänkin riittävästi, mutta yritykseni asioida slovenian kielellä johti tarjoilijan palvelemaan minua saksaksi -siis lisää harjoitusta slovenian suhteen ja tulipa tuota saksaakin virkistettyä.

Huomenna ohjelma alkaakin jo 09:00, mikä ainakin minun sisäiselle kellolleni on mukavampi vaihtoehto, kuin aamupäivän ajan tappaminen.

Nasvidenje!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti