sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sadepäivä kaupungilla


Nukuttuani 12 tunnin palauttavat yöunet ja haukattuani aamupalaa, Lähdin vesisateesta huolimatta kaupungille. Suuntasin joen toisella puolella olevaan Euro Park ostoskeskukseen tarkoituksenani hankkia oma dataliittymä, koska italialaisten kämppisteni kanssa jaettu nettitikku tuntui hieman alimitoitetulta neljän ihmisen tarpeisiin. Liittymä löytyikin varsin helposti ja samalla päätin syödä hieman lounasta. Päädyin karttamaan McDonaldsia ja suosimaan meksikolaistyyppistä tarjontaa. Koska pöydässä ei ollut englanninkielistä ruokalistaa, päätin tilata slovenialaiselta listalta ja ankaran päättelyn pohjalta arvasin tilatessani lähes oikein mitä tuleman piti. Tosin alkupalaksi luulemani oli päivän keitto, mutta hyvä niin. Vatsa täynnä ja nettiliittymä taskussa palailin majoitukseen virittelemään uutta nettiyhteyttä toimimaan.

Piramida -kukkulan rinteillä kasvaa viiniköynnöksiä, joiden sadonkorjuun päättymistä juhlittiin eilen
Parin tunnin asentamisen ja ajurien latailun jälkeen sain oman nettiyhteyteni toimimaan ja päätin sen kunniaksi palata ulos sateeseen. Suuntasin kulkuni ensin kaupungin pohjoispuolella olevalle Piramida kukkulalle, jonka rinteillä kasvaviin viiniviljelmiin ja päällä olevan linnoituksen raunioihin tutustuin. 



Slovenska Ulica, taustalla Fransiskaanikirkon tornit

Kukkulalla maisemia ihailtuani suuntasin kulkuni kaupungin halki alas joen rantaan.  Matkalle osui mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia, museoita ja kirkkoja joihin toivottavasti saan tutustua tarkemmin tulevalla opastetulla kaupunkikierroksellani.





Tustuttuani maailman vanhimman viiniköynnöksen yhteydessä toimivaan museoon ja saatuani asiantuntijan opastusta alueen valkoviinien erityislaatuisuudesta päätin että oli aika laittaa päivän vaeltelut pakettiin ja ottaa skype-yhtys kotiin -sekä tietysti päivittää tämä matkakertomus.


Huomenna alkaa sitten varsinainen ohjelma, mitä odotan suurella mielenkiinnolla.

Hiša stare trte. Rakennuksen seinustalla kasvaa maailman vanhin, yli 400 vuotias viiniköynnös.

1 kommentti:

  1. Moi Tommi!

    Hyvä, että pääsit turvallisesti perille.

    Mukavaa viikkoa :)


    -Ilona

    VastaaPoista