perjantai 16. lokakuuta 2015

Ensimmäinen työpäiväni

Dober dan.

Aamu aukeni Mariborista tutuissa merkeissä eli sateisena, ukkosen säestyksellä. Slovenialainen tupakaverini tarjosi onneksi kyydin sataman portille matkallaan omalle työmaalleen yliopiston opiskelijayhdistyksen toimistoon. Luka Koperin pääkonttorilla sain henkilökorttini ja siirryin turvallisuusosaston toimistoon odottamaan turvallisuuspäällikön saapumista. Aikani odoteltuani hän saapuikin paikalle ja pääsimme varsinaiseen asiaan. Normaaliin aamukiireseen turvallisuuspäälliköllä kuuluu kahteen eri puhelimeen vastaileminen ja sähköpostien selvittäminen, joten jotten olisi istunut tyhjänpanttina, pyysin saada opiskeltavakseni sataman toiminnan kannalta oleellista kirjallista aineistoa -ja sainkin 86 sivua Euroopan Unionin satamien turvallisuussäädöstä, suomen kielisenä versiona.

Koska turvallisuusosaston toimistossa ei ollut minulle muuta tehtävää, opiskelin hetken aikaa edellä mainittua säädöstä, ennen kuin turvallisuuspuolen kenttäväki tuli ottamaan minut hoteisiinsa. Käytännön puoleen tutustuminen alkoi autopartiokierroksella läpi sataman eri osien, jotta saisin jotain tuntumaa siihen, kuinka isosta kokonaisuudesta on kyse. Kiertoajelun jälkeen tutustuin sataman ainoan sisäänkäynnin toimintaan ja kulunvalvontaan sekä valvomoon, jossa näin kameratallenteita muutaman päivän takaisesta auto-onnettomuudesta ja muutaman kuukauden takaisesta viiden traktorin tulipalosta. Valvomon jälkeen vuorossa oli kierros sataman palolaitoksen edustajan kanssa, joka esitteli aluetta omasta näkökulmastaan. Kyselemällä todennäköisimmistä ja yleisimmistä riskeistä, eri liikkuvien yksiköiden johtamisesta, vaarallisten aineiden käsittelyyn liittyvistä varautumisista sekä viranomaisvaatimuksista harjoittelulle jne pyrin saamaan kokonaisuuden johtamisesta ja varautumisesta selkeää kokonaiskuvaa ja uskon että jonkinlaisen käsityksen ja muutaman rakentavan havainnonkin olen jo kehittänyt, mutta yhä odotan innolla että pääsen maanantaina tutustumaan uusiin osa-alueisiin tästä kokonaisuudesta.

Hvala.

Ps. Satama-alueen sisäpuolelta en valitettavasti julkaise kuvia ja jos laittaisin tähän kuvan asunnon sisäänkäynnin edessä olevan perkolan viiniköynnöksistä, joissa toisen puolen tertut ovat tummaa ja toisen vaaleaa rypälettä,.tulisi jollekulle mahdollisesti paha mieli.

2 kommenttia:

  1. Niin, voi olla parempi, ettet laita kuvaa viiniköynnöksistä. Saattaisi tulla paha mieli :) Hyvä, että olet päässyt tutustumaan turvallisuustoimintaan laajalti jo heti aluksi. Oikein olit myös rajannut salassapidon piiriin kuuluvat kuvat pois. -Ilona

    VastaaPoista
  2. Niin, voi olla parempi, ettet laita kuvaa viiniköynnöksistä. Saattaisi tulla paha mieli :) Hyvä, että olet päässyt tutustumaan turvallisuustoimintaan laajalti jo heti aluksi. Oikein olit myös rajannut salassapidon piiriin kuuluvat kuvat pois. -Ilona

    VastaaPoista