keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Työhaastatteluun valmistautuminen

Zdravo!

Tänään opinto-ohjelmassani oli pelkkää kielten opiskelua ja tarkemmin ottaen valmistautumista tulevaan haastatteluuni Luka Koperissa. Käytännössä opetus oli työhaastatteluun valmistautumista: suullisen ilmaisun ja kehonkielen hienouksia, englanninkielisen power point esityksen laatiminen työhaastattelun tueksi ja loppuhuipennuksena harjoitushaastattelu. Opetus oli jälleen mukavaa keskustelua ja jo sinällään hyvää englannin kielen käyttöharjoitusta, minkä kruunasi Goranin pitämä haastattelu.
Tämän päiväisen opettajani, Mancan, kanssa päädyimme jossain vaiheessa vertailemaan slovenian ja suomen kielten yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Mancan pahoiteltua slovenian kielen sanojen monia mahdollisia päätteitä ja niistä johtuvaa kielen oppimisen vaikeutta, koin asiakseni kaivaa internetin syövereistä sosiaalisessa mediassa usein esiin putkahtavan kuvan koira -sanan taivutusmuodoista, minkä jälkeen totesimme että suomen kielessä sijapäätteillä pelaamisesta on tehty taidetta.

Huomenna jätänkin sitten Mariborin ja suuntaan varsinaiselle operaatioalueelle, Koperiin. Odotan tulevaa haastattelua ja tulevien esimiesteni ja työkavereiden tapaamista innolla ja uskon että sääkin on rannikolla mielyttävämpi, kuin täällä kohdalleni osunut jatkuva vesisade.

Spoštovanjem

Tommi 

1 kommentti: