tiistai 13. lokakuuta 2015

Museopäivä

Tänään saimme taas nauttia sateen raikastamasta ilmasta, mikä kuulema ei ollut lainkaan tavallista. Aamu alkoi tulevaa työpaikkaani ja työhaastatteluissa esiintymistä, asennoitumista työskentelyyn ja elämään yleensä koskevalla ohjeistuksella.Tästä jatkettiin kieliopintojen pariin, missä aiheena oli tänään ammattisanaston käyttäminen, puhelinetiketti ja sähköpostin kirjoittaminen. Pääpaino oli kirjallisessa ilmaisussa ja pyrkimys oli sitoa ulosanti mahdollisuuksien mukaan tulevaan työpaikkaani, Luka Koperiin. Koska tiedonhankinta tietokoneella tuotosten pohjaksi oli sallittua ja jopa suotavaa, palveli tämä osio hyvin tulevaan työnantajaani tutstumista. Näiden englanninkielisten osioiden välissä jatkettiin myös hieman slovenian perusteiden opiskelua.

Iltapäivällä pidettiin hieman pidempi tauko, jonka aikana nautin lounaaksi paikallisen leipomon kehuttua juustopiirakkaa ja kävin pudottamassa ylimääräiset kantamukseni majoitukseen. Sovitun mukaisesti tapasin Jernejan kansallisen vapautuksen monumentilla, mistä matka jatkui saman aihepiirin museoon. Museossa sain nauttia poikkeuksellisen eloisasta ja mielenkiintoisesta selostuksesta Mariborin teollistumisen ja rapistumisen vaiheista.

Antoisan päivän päätteeksi suuntasin päivälliselle asuinkumppanieni suosittelemaan, jo 50 vuotta toimineeseen, City Grill ravintolaan ja edelleen maittavan aterian sulamista edistääkseni tutustumaan aiemmin joen rannasta bongaamaani kätyrit -aiheista ravintolaa katsomaan.
- Na zdravje!
 

2 kommenttia:

  1. Moi Tommi

    Vaikuttaa siltä, että siellä sujuu mukavasti. Tsemppiä opintoihin :)

    -Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,
      Säästä huolimatta kaikki sujuu erinomaisesti. Opetus on ollut antoisaa ja ZNI:n henkilökunta on ollut loistavaa. Toivottavasti heidän kokemuksensa työskentelystä minun kanssani on ollut yhtä hyvä kuin minulla heidän kanssaan.
      -Tommi

      Poista